Image
ENGİN MALKOÇ | Saturday, December 25, 2021 | Bebek Alışverişi ve Ürünleri

Bebeği Olan Anneler İçin Çanta Hazırlama Rehberi

Bebeğiniz dünyaya geldiği andan itibaren hayatınız hemen hemen tümüyle değişmektedir. Doğum öncesi sadece kendinize göre planlar ve hazırlıklar yaparken anne olduktan sonra iki kişilik planlar ve hazırlıklar yaparsınız. Artık hayatınızın her anında bebeğiniz de olduğu için hem onun hem de kendinizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde önlemler alır ve hazırlıklar yapmaya başlarsınız.

Çocuğunuzla birlikte evden ayrılıp bir yere gideceğinizde çocuğunuzun ihtiyaçlarını gözeterek çanta hazırlamanız gerekiyor. Olası durumlarda çözümsüz kalmamak için ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları yanınızda taşımanız gerekir. Çocuğunuzun acıkması, altına yapması, kıyafetlerini kirletmesi gibi durumlarda sizin sorunlarınızı çözebilecek eşyalar bulundurmalısınız.



Bebek Bakım Çantasına Ne Koyulmalı?

Çantanızda bulunduracağınız eşyalar önemli olan eşyalar olmalı. Ne olur ne olmaz diyerek aklınıza gelen her şeyi çantanıza doldurmayın. Size yükten fazla bir şey katmayacaktır. Zaten bebeğiniz de olduğu için öncesine göre daha çok enerji harcıyor ve yoruluyorsunuz. Çantanıza koyacağınız eşyalar ise şu şekildedir;

  • En önemli eşyalardan birisi bebek bezidir. Bebeğinizin altını kirletmiş olduğu durumlardan bu sayede kurtulabilirsiniz.
  • Hassas cilde uygun ıslak mendili kesinlikle yanınızdan ayırmamalısınız. Bebeğin altını değiştirirken bebeği ve ellerinizi temizlemeniz için çok faydalıdır.
  • Bebeğinizin altını değiştirirken kullanacağınız alt açma bezini de bulundurmanızda fayda var.
  • Çocuğunuzun terlediği ya da üzerini kirlettiği durumlarda kullanmanız için yedek kıyafet de alın.
  • Çocuğunuz sık sık terliyorsa sırt havlusu bulundurun. Bu sayede bebeğinizin hastalanmasına karşı önlem alırsınız.
  • Kaynağının ne olduğunu bilmediğiniz bir suyu çocuğunuza içirmek istemiyorsanız ya da susuz kalma ihtimali varsa su dolu bir biberon taşıyın.
  • Çocuğunuza mama verdiğiniz dönemlerde çantanızda mamayı da bulundurun.
  • Küçük çöp poşeti de taşıyın. Bu sayede kirli bez, ıslak mendil gibi eşyaları poşete koyarak rahat edebilirsiniz.
  • Çocuğunuza uygun birkaç tane oyuncak da alın. Bu sayede hem çocuğun gelişiminde etki olacak hem de çocuğunuz dikkatini oyuncaklara verdiği için işlerinizi yapabileceksiniz.


Tabi bu eşyaları taşıyacağınız çantayı da seçerken önem gösterin. Tüm eşyalarınızı rahatça koyabileceğiniz büyüklükte, sağlam ve hafif olan Lal Baby bebek bakım çantalarından birisini tercih edin. Ayrıca desenli olan çantalardan birisini seçerek bebeğin dikkatini çekebilir ve sıkılan çocuğunuza desenlerden oluşturmuş olduğunuz masalı anlatarak eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

En Son Blog Yazıları

Image

LalBaby.com

BİZE KATIL!
E-posta listemize kayıt olarak yeni koleksiyonlardan ve kampanyalardan haberdar olabilirsin.
visamaestromastercard