Image
MİNA CABA | Friday, March 11, 2022 | Hamilelik

Anneler İçin Günlük Cilt Bakımının Püf Noktaları

Anneler ve bebekleri için oldukça hassas dönemler olan ilk aylarda cilt bakımı nasıl olmalı. Anneler bebeklerinin bakımı ve sağlığı ile yakından ilgilenirken kendi ciltlerini de ihmal etmemeli. Bebeğe de zarar vermeyecek küçük dokunuşlarla anneler ciltlerini daha parlak ve bakımlı bir görünüme kavuşturabilir.

Bakımlı ve canlı bir görünüme kavuşmak sanıldığı kadar zor değil. Günlük bakım için ayıracağınız kısa sürede, yenilenmiş ve canlanmış bir cilde sahip olabilirsiniz. Cilt yapısı, hava değişimleri gibi nedenlerle yıpranan ve kuruyan cildinize ufak dokunuşlarla bakım yapabilirsiniz. Cilt bakımında ne önemli unsurun temizlik/hijyen olduğunu unutmamalısınız. Anneler ise çocuklarına ayırdıkları zamanın yanında kendilerine de zaman ayırarak cilt bakımlarını yapabilirse kendilerini daha iyi hissedebilirler. Annelerin de kolaylıkla yapabileceği, genç, enerjik ve daha bakımlı bir cilde sahip olmak için vereceğimiz tüyoları düzenli olarak tekrarlayabilirsiniz. Hem düşük maliyetli hem de kolayca yapabileceğiniz basit işlemlerle cildinizdeki değişime inanamayacaksınız. İşte, cilt türünüze göre evde yapabileceğiniz bakım önerileri;



Kuru ciltler için

Kuru bir cilde sahipseniz başta dış etkenler olmak üzer birçok faktör cildinize daha kolay zarar verecektir. Bu nedenle cildinizi kurutmayacak nemlendirici özelliklere sahip temizleyiciler kullanarak günlük hijyeninizi sağlayabilirsiniz. Nemlendirme kuru ciltler için hayati öneme sahiptir bu nedenle nemlendirici sabunlarla temizlenen cilt için daha sonrasında nemlendirici kremler de kullanılmalıdır.


Yağlı ciltler için

Yağlı ciltlerin en büyük problemi istenmeyen parlak bir görünümün olmasıdır. Kuru ciltlere nazaran daha canlı bir cilt yapısı olan yağlı ciltler için temizlik aşamasında cildinizi yağdan arındıracak ürünler kullanabilirsiniz. Sabah akşam tekrarlanan temizlik ile cildinizi yağdan ve kirden arındırarak mat bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bebeğinizle ilgilenirken kendi cildinizi de ihmal etmeyin ve yeterli nem dengesini sağlayarak cildinizi canlandırın.


Karma/Normal ciltler için

Her insanın kendine has cilt yapısı vardır. Bazı ciltler karma cilt olarak tanımlanır. Cildin bazı bölgeleri kuru, bazı bölgeleri ise yağlı yapıda olabiliyor. Bu tür bir cilde sahipseniz yine hijyen sağlamakla işe başlayarak kuru bölgeleri daha fazla nemlendirebilirsiniz. Yağ oranı orta seviyede ürünler kullanabilir bu şekilde cildinizin farklı noktalarından farklı etkiler sağlayabilirsiniz.


Lal Baby tarafından anneler ve bebekleri için hazırlanan bebek bakım çantasında istediğiniz cilt bakım ürünlerini rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Gittiğiniz her yerde size eşlik edecek ve bebeğinizin ihtiyaçlarını yanınıza almanızı sağlayacak Lal Baby ürünlerini inceleyebilirsiniz.

En Son Blog Yazıları

Image

LalBaby.com

BİZE KATIL!
E-posta listemize kayıt olarak yeni koleksiyonlardan ve kampanyalardan haberdar olabilirsin.
visamaestromastercard